Na onze verhuizing, toen wij eenmaal gesetteld waren, besloot ik om zelf nougatine ijstaart te maken. Zo had ik altijd een taart in huis, in de vriezer, voor als er iemand op bezoek kwam.
En er kwam veel bezoek. Als de taart bijna op was, dan haalde ik weer nieuwe ingrediënten in huis om een nieuwe taart te maken.
Elke eerste keer, als men ons huis kwam bewonderen, dan kregen zij een stuk nougatine ijstaart. Ik kreeg volop complimenten en soms deelde ik het recept, als iemand daar om vroeg.
Ik wil dit recept ook graag hier op mijn blog delen. Wie weet, willen jullie deze taart ook eens maken?
Ingrediënten:
* 2 zakken mokkaschuimpjes, totaal ± 300 gram
* 500 milliliter houdbare slagroom
* 1 zakje vanillesuiker
* 1 doosje Klop-Klop met inhoud van 2 zakjes (NIET Klop Klop-fix)
* 160 milliliter melk
* nougatine nootjes, ± 125 gram
Wat heb je nog meer nodig:
* Een springvorm van 26 centimeter Ø
* Twee mengkommen
* Een mixer
* Een maatbeker
* Een pannenlikker
En
* Een vriezer ( best belangrijk voor een ijstaart, hahaha)
We gaan beginnen met:
Vul de bodem van de springvorm met een laag schuimpjes, de platte kant naar beneden.
~
Klop in één mengkom de slagroom met de vanillesuiker, met de mixer, stijf.
~
Klop in de andere mengkom de 2 zakjes Klop-Klop én de 160 milliliter melk, ook met de mixer stijf.
~
De overige mokkaschuimpjes (dit is nog 1 volle zak én een enkele over van de andere zak)
verkruimel je in de zak, door er met een platte hand op te drukken.
Deze verkruimelde schuimpjes doe je bij de slagroom en schep je een paar keer om met de pannenlikker.
~
Vervolgens doe je ook de stijve Klop-Klop bij het mengsel en schep alles goed door elkaar.
~
De helft schep je nu in de springvorm, boven op de mokkaschuimpjes bodem.
Strijk het met de pannenlikker mooi glad.
~
Hierop strooi je gelijkmatig, de helft van de nougatine nootjes.
~
Daar bovenop de andere helft van het slagroommengsel.
en ook dit weer goed glad strijken.
~
Als laatste strooi je bovenop, de andere helft van de nougatine nootjes.
Nu is de taart helemaal tot bovenaan de rand van de springvorm gevuld.
En klaar is de taart.
Deze kan meteen de vriezer in.
Wanneer je later één of enkele punten van de taart wilt snijden, doe dit dan met een warm mes en doe de ijstaart meteen weer terug in de vriezer.
Het stuk taart kan eigenlijk al direct gegeten worden, het is ijstaart dus niet te lang van tevoren al uit de vriezer halen.
Lekker smullen!
Tip: Je kunt de nougatine ijstaart eventueel nog opleuken met chocolade garnering.
10 tot 12 punten kun je uit deze taart snijden.
Minder kan natuurlijk altijd, voor de hele grote snoepers!
Omdat de taart hoog is en machtig, snijd ik 12 punten uit deze taart.
-Ik haal de zakken mokkaschuimpjes en nougatine nootjes bij Jumbo supermarkt.
Wellicht ook elders te koop maar de mokkaschuimpjes heb ik bij Albert Heijn niet kunnen vinden.
Afijn, de keuze in supermarkten is reuze, succes.
De kosten van deze taart zijn ongeveer 7 euro, terwijl je bij de bakker al gauw tussen de 15 en 20 euro betaalt.
Geniet, zowel bij het maken van de taart als van het smikkelen.
Hiltje
Ik maak deze taart al jaren. Ik maak het schuim meestal zelf. Wat ook lekker is advocaat of likeur door de slagroom en klop klop mengen.
Waarvoor is de klop-klop? Ik heb het in de supermarkten nergens kunnen vinden, dus nu alles in huis behalve de klopklop. Online zie ik dat het gewoon slagroompoeder is, dus valt het te vervangen door echte slagroom?
Klop-klop verstevigd de slagroom zodat deze een betere dikte heeft, soms kun je ook Klopfix krijgen. Maar Klop-Klop zou je bij elke supermarkt moeten kunnen krijgen bij de bakproducten.
Klop fix is overal te krijgen, klop klop niet (ah, jumbo, deka al geprobeerd), dus t zal nu toch met gewone slagroom moeten vrees ik.. zou je dan toch klop fix adviseren? (Er staat zo nadrukkelijk in je recept dat dat niet moet?)
Klop klop heb je echt nodig en hebben ze wel in de supermarkt, bij Albert Heijn zeer zeker. Het verstevigd en kun je niet weglaten of vervangen.
Staat in het schap bij houdbare slagroom en houdbare melk e.d. anders even vragen in de winkel.
Succes.
Helaas echt niet bij de AH, zelfs niet online. Jammer van het recept, het leek me heel lekker.
Hè wat rot voor je. Bij ‘mijn’ AH en Jumbo wel maar ja daar heb jij nu niks aan….😕 Vroeger heette het Slag Slag. Ik hoop dat het nog een keer op je pad komt want de taart is inderdaad erg lekker.
Helaas niet te krijgen, ook niet bij de AH, zelfs niet online. Jammer want het leek me een lekker recept.
In plaats van notatie gebruik ik kletskoppen een pag die maak ik dan fijn
Dankjewel Ria, voor jouw tip en reactie.
Kletskoppen, daar zou ik niet aan gedacht hebben. Dan heet het kletskop-ijstaart 😀
Hallo, wat heerlijk dit recept tegen te komen. Mijn moeder maakte hem vroeger als toetje na het Kerstdiner. Ikzelf heb jarenlang deze traditie voortgezet. Als verandering gebruikte ik ook wel eens aardbeien ipv nogatine en dan geen mokkaschuimpjes maar roze schuimpjes. Ook heerlijk natuurlijk!!!
Wat een goede tip van jou, met aardbeien en roze schuimpjes. Dat ga ik zeker een keer maken, lijkt me een heerlijke variatie. Dankjewel voor jouw leuke reactie, Josephien.
Superleuk recept. Ten tijde van corona is zo’n taart erg groot. Ik heb de helft van het recept genomen en in 3 kleine springvormen van de action gedaan. Past precies! Ook makkelijker in mijn vriezer!
Wat een goed idee. Dankjewel dat je het met me deelt. Geniet van de taart en dank voor je reactie.
Wij maken m altijd met bokkepootjes op de bodem!
Dat is ook een goede tip ter variatie, dankjewel.
Ben van plan deze prachtige taart te maken.mmmmm.Waar koop je de schuimpjes? En watis de reden dat je “houdbare” slagroom moet gebruiken? Vr gr. Ada
Wat leuk Ada dat jij deze taart gaat maken. Die is inderdaad mmmmm.
Ik heb het onderaan het recept erbij gezet, bij Jumbo heb ik de schuimkoekjes gehaald. Houdbare slagroom, wellicht dat de taart daarom ook langer houdbaar blijft.. groetjes en succes.
Maak deze iedere jaar met kerst. Heerlijk
Ooh heerlijk en feestelijk ook met kerst, wat een goed idee. Heb ik met kerst nog nooit gemaakt en ga je tip opvolgen. Dankjewel Gea, ook voor je reactie. 👍🏻
BEste,Ipv reactie een vraag, vermoedelijk als de taart is opgesteven in diepvriezer,dat deze mag verwijderd worden van de taartvorm.
gezonde groeten,
Na het maken meteen de vriezer in om inderdaad op te stijven. Ik laat de taartvorm in de vriezer totdat de taart op is maar wat jij zegt lijkt ook wel mogelijk, denk ik. In aluminiumfolie dan ofzo. Ik heb het nog nooit gedaan.
Hallo Hiltje
Ik wil deze taart proberen te gaan maken, omdat wij een soortgelijke ijstaart vroeger als kind eens gegeten hebben. Hoe lang vries je deze in alvorens deze voldoende bevroren is? Bedankt voor je recept!
Hallo Diana, leuk dat je mijn ladenkast bezocht en deze taart gaat maken.
Ik dacht 8 uur.
Meer dan een nacht doe ik sowieso. En langer kan ook natuurlijk. Suc6 en laat het je smaken.
Dankjewel, zal vast wel lukken 🙂
Hoi, leuk dat de taart nog steeds in trek is.
dit recept staat namelijk al sinds jaar en dag achterop de verpakking van de mokkaschuimpjes.
30 jaar geleden maakte ik deze taart al, ook met nougatine. Het is en blijft een heerlijke taart.
In bevroren miniformaat zelfs een heerlijk dessert!
Hallo Anneke, dankjewel voor jouw reactie. Wat bijzonder dat jij de taart 30 jaar geleden ook al maakte. Ja heerlijk is die en inderdaad ook als dessert. Ik heb het recept nog nooit op de verpakking van de schuimpjes zien staan. Welk merk of winkel bedoel jij?
Hele draadje gelezen en het valt me op dat de productkennis niet groot is..er word gesuggereerd dat houdbare slagroom zou moeten gebruiken ” omdat de taart dan wellicht langer houdbaar is ” Nou..das nonsens ! Je kan deze taart prima ,zo niet beter,maken met verse slagroom.Verder over de Klop-Klop..dat is een slagroom vervanger uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.Ontwikkeld door een opkomende voedingsindustrie die producten maakte voor ” Jan met de pet” omdat je met de grootste groep consumenten het meeste geld kan binnen harken.De gemiddelde Nederlander kon zich toen geen slagroom veroorloven dus een vervanger die spotgoedkoop was ging grif over de toonbank.Wat het doet in dit recept ? Het bevat in opgeslagen toestand vele malen meer luchtbelletjes dan slagroom..het doet dus iets voor de structuur en de mondbeleving ( minder vet gevoel in de mond) in feite zit je pure slagroom te eten met deze taart..Klop Klop zorgt er dus ook voor dat de structuur luchtiger is en dat het na bevriezen niet als èèn bonk slagroom aan doet..dus redelijk onmisbaar zou ik zeggen !
Dankjewel voor het heerlijke nougatine ijs taart iedereen heeft er van gesmuld
Dat vind ik erg fijn om te horen,Corry. Leuk dat je die hebt gemaakt en het me laat weten 😀
Dat ga ik eens proberen Hiltje!
Samen met mijn dochter!
Ziet en leest overheerlijk, het water loopt me nu al in de mond!
Fijne dag jij!
Dankjewel Caroline, jij ook een hele fijne dag 🌞 Erg leuk en lekker dat je deze, makkelijk te maken, ijstaart eens samen met je dochter gaat maken.
Succes en smullen 😀
Mijn dochter is thuis en ik laat het haar zien en zij zegt: O my god! Jaaaa! Super! Wanneer? Hahahaha. Ik laat het je vast weten zodra het zo ver is.
Wat een enthousiaste dochter 😀
Leuk dat je het laat weten 👍🏻
Heerlijk,recept gelijk opgeslagen, hartstikke bedankt,Hiltje!!
Wat leuk dan ga jij dat vast een keer maken 😀 Ik hoor het graag tzt hoe je het vond 😊 Dankjewel voor je reactie.
hmmmmmm….dit was het snoep-laatje, wat ziet dat er lekker uit!!!! Ga het zeker eens proberen, leuk, koken met Hiltje!!! 🙂
Wat leuk Miek dat jij dit ook eens gaat proberen 😀 ja haha laatjes in alle soorten. Dit was het eerste recept-laatje om lekker van te kunnen snoepen. Had eerder wel Luilekkerland maar dat was een fantasie gedicht. Hoewel deze ijstaart geen warmte nodig heeft bak ik ze tegenwoordig wel bruin, van koekjes tot brood. Dankjewel weer voor jouw enthousiaste reactie. Die smaakt altijd naar méér 🤗
Lekker! Ik had ‘m op twitter al langs zien komen, dus dit recept is heel handig!
Juist, heel handig te maken.
Ga je het een keer maken Selma? Dankjewel voor je reactie 😊
Wie weet, het lijkt me erg lekker.
Hallo Brabantse schone,
Ziet er erg lekker uit, zelf ben ik geen ijstaart eten en zeker geen ijstaarten bakker, misschien mijn sjatje alhier. I keep you posted 😉
Groetjes uit het zuiden..
x Theo
Dankjewel trouwe reactie poster 😀
Voor dit simpele recept hoef je geen taartenbakker te zijn. Wellicht dat jouw sjatje het eens maakt voor haarzelf en/of visite. En dan neem jij een heerlijk stuk Limburgse vlaai 😊 ook heel lekker, vind ik. Groetjes terug.
Hoi Hiltje,
we nemen het in overweging, voor als het rokjesweer is en voor de kids en kleinkids.
Fijne dag toedeloe ..
Ziet er heerlijk uit en geeft me ook meteen de mooie herinnering aan vroeger thuis , mijn ouders waren dol op deze taart .
Wat leuk Ineke en dat jij daar zo’n mooie herinnering aan hebt. Ik ook hoor 🍀 bij elke feestelijke gelegenheid haalde mijn moeder die bij de bakker.
Dank voor je reactie.
Lekkerrrr hoor 😃
Ja hè 😀😍
Lekker!! Zodra ik wat ruimte heb in mijn vriezer ga ik er eens eentje maken! Dank je voor het recept.
Geen dank en leuk/lekker dat je die een keer gaat maken. En neemt weinig ruimte in, in de vriezer 😉 Ik schuif alles opzij en zet ‘m zo in een lade 😀
Laat je het tzt weten hoe jij het vond?
Dank voor je reactie.