Eenmaal per jaar

BLOG SLINGERS BLOG VLAGGETJES

Klop, klop, klop op de slaapkamerdeur.
Bam!! De deur zwaait met bombarie open, een hand voelt en drukt op de lichtknop
meteen naast de deursponning. Het felle licht van de grote lamp aan het plafond schijnt in mijn slaperige ogen. Ik ben in één klap heel jarig wakker.
De stoet doet zingend de polonaise rond mijn bed.
♪ Lang zal ze leven in de gloriAUW ♪
De valse noot ontstaat door een teen die gestoten wordt aan mijn bed.
Maar het gezang gaat vrolijk verder. Ik veer rechtop en steek mijn armen omhoog bij de laatste noten ♪ Hieperdepiephoera ♪ Mijn ogen zien cadeautjes onder de armen van de zangers maar ik zie ook het komische heen en weer stappen in een kleine ruimte.
Ineens zit iedereen op mijn bed en trek ik snel mijn benen op.
Daarna volgen de uitgestoken handen en worden de felicitaties in mijn hand geschud tijdens de verjaardagsklapzoenen. En dan knispert en ritselt het cadeaupapier.

Het gebeurt ook wel eens dat ik al wakker ben voordat het spektakel begint en ik het geroezemoes al op de overloop kan horen. Dan bereid ik me alvast voor, met een glimlach, op het harde binnenvallen maar is het iedere keer tóch weer een verrassing ondanks dat ik het hele repertoire al ken.

Dit maak ik eenmaal per jaar al járen mee, nee het wordt niet eentonig en ik kijk er altijd naar uit. Het is me niet om de cadeaus te doen maar om het gevoel van echt jarig zijn.
Dat fijne, blije gevoel ontstaat door het zingen en de slingers die altijd al hangen als ik beneden in de woonkamer kom. Als kind werden mijn ogen al naar het feestelijke plafond getrokken en nu nog steeds.
Jarig zijn is leuk! Nu nog twee ochtenden wachten!

 

Hiltje

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

27 reacties op Eenmaal per jaar

 1. Hierbij feliciteer ik je nogmaals en mijn lang zal ze leven is gelukkig niet hoorbaar, maar wel leesbaar en van harte gemeend. Om te bewaren in een van jouw lades..
  Ik wens je een pracht jaar in goede gezondheid en geluk! Dikke Kus, Marjanne

 2. Hier nog een verlate felicitatie met een dikke kus. Geweldig zoals jij je verjaardagsritueel beschrijft. Ik zie het helemaal voor me. Drie violen(ipv twee) en een trommel en een fluit. en idd een hele stoet op een klein kamertje. Maar je was jarig en je voelde je jarig dat lees ik zeker tussen de regels. Nou op naar je volgende verjaardag. Kan het verjaardagsritueel weer herhaald worden 🙂 Groetjes van ons.

  • gewoonhiltje zegt:

   Ook met een verlate felicitatie ben ik blij. En dat je ook nog eens de moeite neemt voor een lieve en leuke reactie is SuperTof! Dankjewel en op welke leeftijd ook en met hoeveel violen… ik ben nog altijd, als een kind, zo blij als ik jarig ben 🙂
   Op naar mijn volgende verjaardag… Niet te snel Frank anders ben ik zó vlug oud! 😉
   Kus terug en groetjes daar.

 3. Bomma zegt:

  Hallo lieve Hiltje, ben wel een paar dagen te laat maar wil je alsnog van ganser harte feliciteren met je verjaardag. Hopelijk heb je hem goed gevierd. Wij zaten ook aan de feesttafel maar dan voor onze jongste kleinzoon die in een instelling verblijft (wegens te zware handicap) en op dezelfde dag jarig is. Hij werd er 12. Weet je, ik ben eigenlijk altijd blij als het mijn beurt is, dan weet ik dat ik nog mag en kan vieren want ik ben er nog steeds bij. Warme knuffel van de bomma.

  • gewoonhiltje zegt:

   Hoi lieve Bomma, ik ben ook blij met een late felicitatie hoor en dankjewel! Ja mijn verjaardag was fijn, goed gevierd en ben goed in het zonnetje gezet met de nodige verrassingen. Mooie herinnering om aan terug te denken. Jij ook nog gefeliciteerd met de jongste kleinzoon, mooie leeftijd 12 jaar!
   En ik ben ook, net als jij, blij dat we elk jaar nog mogen vieren. Warme knuffel terug en geniet van het leven. ❤

 4. von Bloghausen zegt:

  Volgens mijn berekening ben je vandaag jarig. Flapstaart!💋💋💋

 5. Aak zegt:

  LZZL LZZL LZZL IDG IDG IDG HIEP HIEP HOERA!!!! VAN HARTE GEFELICITEEEEERD!!! lieve zus, ik heb zo s’morgens heel wat jaren meegezogen, pap en mam achter mij aan, ik als kind mocht meestal voorop lopen 🙂 ja zo ging dat, in bed feliciteren dat is ons met de paplepel ingegeven, en wij later als Moeder gaven dat weer door, Natuurlijk iets wat leuk/fijn is moet je doorgeven, maar nu ben je dus jarig, ik wens je nog vele Jaren en ook dat ik je verjaardag nog lang mee mag vieren!!!! ik feliciteer je morgenvroeg ad telefoon, en ja dat is ook zingend, ook al wonen we niet meer samen, zingen doen we altijd voor elkaar, traditie en die houden we erin, en dan kom ik je zaterdag in t eggie feliciteren, vasthouden en knuffelen, dikke knuffelkus voor nu ik hou van je xx je zus

  • gewoonhiltje zegt:

   Dankjewel voor het zingen hier op mijn blog en ook aan de telefoon. Ja en wij hebben het inderdaad weer doorgegeven deze traditie van zingend de slaapkamer op en cadeautjes op bed. Bedankt lieve zus en ik hoop ook dat wij elkaars verjaardagen nog lang mee mogen maken en vieren. Tot zaterdagavond.
   Knuff ❤ xxx

 6. Birgit zegt:

  Nog een nachtje. Wie weet kan ik ook een beetje mee genieten van het gezang. Denk ik in ieder geval meteen aan mijn lieve Buuf die dan jarig is. Zal hier dan meezingen voor je. 🎉🎉🎉

 7. Ik heb het ook altijd leuk gevonden om jarig te zijn. Het getal is niet belangrijk maar hoe je jezelf voelt. Geniet ervan en laat je maar lekker verwennen.
  Alvast een fijne dag gewenst.

  • gewoonhiltje zegt:

   Klopt helemaal wat je zegt al zou ik, eerlijk gezegd, wel weer twintig willen zijn 😉 Maar het gevoel om weer jarig te zijn is fijn en hoop dat gevoel nog jaren mee te mogen maken. Dankjewel voor je reactie en wensen Maria!

 8. miek zegt:

  Met het klimmen van de jaren ga je steeds meer opzien tegen je verjaardag, alsof het een afstrepen is naar het einde … maar dit jaar laat ik me inspireren door jou Hiltje en ga er uitgebreid van genieten dat ik weer een jaar gehaald heb en me verheugen op de vele nog voor me liggende jaren! Hoeveel? Geen id maar ga elke dag vieren!

  • gewoonhiltje zegt:

   Wat fijn dat ik jou zo positief geïnspireerd heb, zodat jij je er weer op gaat verheugen. Leuk Miek en ik hoop nog vele jaren voor jou! Je bent nooit te oud om de slingers op te hangen. Dank voor je spontane reactie! Dikke knuffel.

 9. Selma Hoste zegt:

  Jarig zijn is heerlijk! Veel voorpret gewenst en alvast een fijne verjaardag!

  • gewoonhiltje zegt:

   Ja dat vind ik dus ook! Er zijn veel mensen die het erg vinden en het niet vieren. Dat vind ik dan zo jammer.
   Dankjewel Selma, het wordt vast weer een leuke polonaise en een gezellige verjaardag. Dank voor de felicitatie 🙂

 10. Thea zegt:

  HeerLijk zo herkenbaar , ja nu niet meer , maar toen ik klein was

 11. Jos zegt:

  Ahum, ahum… Aaaaaaahhhhh, er is er 1 jarig… * stemmen en zangkunst perfectioneren *.
  Woensdag is weer het jaarlijks optreden dus alles moet tiptop in orde zijn 😉

  • gewoonhiltje zegt:

   Haha, lol! Ik hoorde al kelen schrapen. Oefenen op een galmende badkamer is ook een aanrader 😉 En voorzichtig hoor dat het geen gloriAUW gaat worden. Kijken waar je rondstapt. Tromgeroffel…. spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s