Lezen op eigen risico

BLOGFOTO

Aluin, daar kan ik niet mee omgaan en laat ik voortaan aan de mannen over.

Als ik verkouden ben en mijn neus en holtes zitten dicht, dan grijp ik alles aan om weer lucht te krijgen. Er wordt zoutwater opgesnoven en de nodige Dampo-dampen van de stoombadjes verdwijnen in mijn neus. Ook het Vicks-inhaler-stickje ligt klaar op het nachtkastje om regelmatig in de nacht de mentol op te snuiven. Na een langdurige verkoudheid gaat mijn gevoelige neus protesteren, die heeft veel te lijden door al die scherpe luchtjes en de slijmvliezen raken ontstoken. Het vele neussnuiten doet ook geen goed. Mijn neus had al veel eerder vervelende tintelingen aangegeven maar ik moest nog zo nodig doorgaan met het zout en de mentol omdat ik het nog te benauwd had. Er komen dan kleine zweertjes in mijn neus. Die zweertjes zijn pijnlijk en alleen ik heb daar last van. Maar eens in de paar jaar, als de verkoudheid nóg langer aanhoudt, komt het mij én de zweertjes letterlijk mijn neus uit. Vanaf dat moment hebben ook anderen daar last van. Het is een onsmakelijk gezicht. Die zweertjes vonden het nodig om zich aan de buitenwereld te laten zien! Ik voelde mij daar erg ongemakkelijk bij.
Het begon aan de binnenkant tegen het neusschotje van mijn neusgat. De zweertjes wilden buitenlangs naar het andere neusgat. En nu leek het net alsof ik mijn neus niet had gesnoten. Zo kon ik niet onder de mensen komen. Blaasjes die etteren zoals bij een koortslip.

Red jij als lezer het nog? Ik had je in de titel al gewaarschuwd, anders haak maar gerust af hoor maar er komt een moment dat het gaat genezen en er korstjes opkomen.

Afijn, eens moest ik toch een keer naar buiten, de kinderen naar school brengen, sowieso. Nog even mijn neus snuiten en ja daar had je het gedonder al. Een korstje sprong open en bloedde als een rund. Een papieren zakdoekje kon het wondje niet stelpen maar ahaa, daar had je de aluin van manlief.
Aaahh, auw dat brandde en prikte! Maar het bloeden werd minder. Nog wat extra van het goedje en ik kon op pad. Hup vlug in de auto want het was al laat. De schoolbel klonk en de kinderen waren nog mooi op tijd binnen. Dan is het altijd gezellig om nog even op het schoolplein te kletsen met andere ouders. Gezellig was deze keer anders want ik werd begroet en ze hadden allemaal iets anders te doen. Ik stapte in mijn auto en toen……..
Toen zag ik mijzelf in de binnenspiegel. Eigenlijk zag ik alleen maar neus!
Was dat mijn neus?! Ik schrok me kapot!
Nu snapte ik ook waarom de andere ouders iets anders hadden te doen en het gezellige nakletsen niet was gelukt.
De aluin, die ik er een paar laagjes meer op had gedaan dan dat ik mijn man had zien doen als hij zich gesneden had bij het scheren, had een vreselijk crèmekleurig monster van mijn neus gemaakt. Alsof ik een gat had willen opvullen met purschuim. Ontzettende dikke proppen, door dat goedje en het bloed, hadden een geboetseerde carnavalsneus van mijn gevoelige, verkouden neus gemaakt. Zo snel mogelijk naar huis.

De dokter zegt dat mijn zwerende neus net zo is als bij een koortslip. Tinteling, blaasjes en zweertjes. Een speciaal antibioticazalfje moet het genezen en dat doet het.
Eens in de paar jaar, alleen als ik extreem verkouden ben, krijg ik een koortsneus en een zalfje. Even binnen blijven tot genezing is dan beter voor mijzelf en de medemens.

Aluin doe ik er nooit meer op, daar kan ik niet mee omgaan en laat ik voortaan aan de mannen over. Die kunnen dat véél beter.


Hiltje

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

14 reacties op Lezen op eigen risico

 1. Haha, ik heb beeld, dit verhaal behoeft geen foto.
  Hoop dat je deze winter minder korstig bent door gekomen.

 2. Annette zegt:

  Een selfie was wel leuk geweest 🙂

  • gewoonhiltje zegt:

   Haha die frotneus wilde je vast niet zien 🙂 Ik moet er wel bij zeggen dat de mobiel die ik toen had, ik daarmee nog geen foto’s kon maken.
   Dank voor je leuke reactie Annette.

   • Annette zegt:

    Best jammer, nu moet ik mijn fantasie gebruiken, de reacties op het schoolplein zijn natuurlijk wel veelzeggend je je beschrijving laat eigenlijk niets aan de verbeelding over.

   • gewoonhiltje zegt:

    Juist, normaal was het altijd gezellig na kletsen en toen op dat moment wilden ze niks van me weten. Hahaha

 3. Paul Slijpen zegt:

  Jij hebt een neusje voor alledaagse verhaaltjes. Leuk om te lezen!

 4. Jos zegt:

  Ielk!! 😉 :)) Gelukkig valt het wel mee dinnetje maar ik snap dat het niet leuk was voor je. Het is maar goed dat we een grote spiegel in de gang hebben hangen zodat je eerst kan checken of je er goed uitziet voordat je de deur uitgaat zodat dit niet meer kan gebeuren. Leuk geschreven hoor! X

  • gewoonhiltje zegt:

   Dit gaat sowieso nooit meer gebeuren, de aluinstick raak ik nooit meer aan! En verder binnenblijven met zo’n neus totdat de spiegel zegt dat het kan 😉
   Dankjewel voor jouw reactie en het herstel is er al. Lang leve het zalfje 🙂

 5. sonja zegt:

  Ik lees dit nooit weer, ben totaal getraumatiseerd!
  Misschien een ‘schrale’ troost…ook ik krijg uitslag onder mn neus na een langdurige neus verkoudheid, de tintelingen, blaasjes en korstjes heel herkenbaar maar gelukkig ligt dat al jaren achter me en hopelijk blijft het daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s