Neuzen met geluid

BLOG PLAATJE OLIFANT

 

Dat mijn neus wel eens klinkt als een mug dat is erg storend, zeker als er geen mug in de buurt is. Ik gaf mijzelf een oplawaai in mijn gezicht omdat ik dus dacht dat er wél een mug in de buurt was. Dit was midden in de nacht.
Ik lag heel stil te luisteren en hoorde duidelijk het zoemen van een mug, heel dichtbij mijn gezicht. Het bleek een piepje in mijn neus te zijn.
Geluid uit een neus is best vreemd, je verwacht het alleen als je verkouden bent en je neus snuit. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dát bij mij best normaal klinkt en ik mijn neus nooit zo ophaal als dat ik sommige mensen wel eens hoor doen. Dat klinkt helemaal niet fris, goor zelfs en dan draait mijn maag om. Bah, pak dan een zakdoek maar ga niet, en plein public, je neus zo ophalen dat je het snot ook nog door de keel hoort gaan.

Minder erg dan dát is loeihard snuiten maar kan ook erg storend zijn in stille ruimtes.
Het gebeurde in de kerk, tijdens de mis van mijn vader. Het was muisstil en ineens galmde het getrompetter van een olifant. Het geluid kwam niet uit een slurf maar uit een neus van een oudere man met een grote geruite zakdoek. Iedereen moest even horen hoe hij zijn neus snoot, daar kon je niet omheen. Toen hij zijn zakdoek weer in zijn broekzak frommelde zat warempel zijn neus nog gewoon aan zijn gezicht vast, weliswaar vuurrood maar ik had toch echt verwacht dat die in zijn zakdoek was achtergebleven. Mijn kinderen hadden de slappe lach gekregen en al begon dat ook storend te worden, ik kon me wel in hen verplaatsen. Toen ik jong was giebelde ik ook als het niet mocht.

Nu zou dit eigenlijk wel het einde van dit verhaal kunnen zijn, om gewoon wat voorbeelden te noemen van geluiden die uit een neus komen maar helaas moet ik iets ergs vertellen; ik snurk!
Oh jee nu heb ik het verteld. Een vrouw die snurkt. Ik snurk nog niet zolang en had gehoopt het nooit te doen want ik vind het vreselijk. De eerste keer dacht mijn partner dat er midden in de nacht nog iemand met een vuilcontainer op straat liep. Nou, dat was ik dus of liever gezegd mijn neus. Ik word zelf wel eens wakker van het ‘krrrrrggg’ geluid dat meer hoorbaar is vanuit mijn keel dan uit mijn neus. Maar het kan erger, als mijn partner ’s morgens zegt dat ik flink heb liggen snurken. “Oh afschuwelijk, waarom heb je me dan niet wakker gemaakt?” , is dan mijn eerste opmerking. Met een glimlach zegt hij “Och je lag zo lekker te slapen.”
Zoals hij het zegt lijkt het niet zo erg maar ik word toch liever wakker van het gesnurk van hem dan dat ik zelf snurk. En ook liever van de mep in mijn gezicht omdat ik dacht dat er een mug op de slaapkamer zat.

 

Hiltje

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

10 reacties op Neuzen met geluid

 1. rolande de bruyn zegt:

  Jeetje wat een leuk verhaal….ik snurkte vroeger ook, dank zij mijn verslaving ” roken als een schoorsteen” hoorde mezelf ook snurken en krijg porren iedere nacht…er werd zelfs gedreigd” “vannacht maak ik er een opname van … jeetje toch…blij snurk niet meer…gestopt met roken….probleem op gelost…!!!

  • gewoonhiltje zegt:

   Dankjewel voor je reactie Rolande, gelukkig is voor jou het snurken verleden tijd. Maar porren en een opname ervan maken, tjonge dat klinkt toch wel heftig! Denk dat er toch vele niet rokers ook snurken. Blij voor jou xx

 2. Ik had een echtgenote die snurkte. En niet te weinig ook. Elke nacht werden complete bossen omgezaagd. Dat er überhaupt nog bomen bestaan, verbaast me dan ook. Ik heb wat porren uitgedeeld. En zij heeft van alles geprobeerd om er van af te komen. Tot medische ingreep aan toe. Niets hielp. Nu zou ik er alles voor over hebben om haar gesnurk weer naast me te horen.
  Volgens mijn kinderen snurk ik tegenwoordig ook. Ik zal hen geloven, maar zelf ben ik me er niet van bewust. Ik ben er dus nog lang niet zo goed in als Tiny vroeger was.

  • gewoonhiltje zegt:

   Allereerst heel erg bedankt voor je reactie hier Gert! Verder zeg ik, met een brok in mijn keel, dat mijn verhaal ook emotionele herinneringen bij jou oproept. Ik moest even slikken want ik begrijp maar al te goed, hoe fijn het zou zijn als jouw Tiny nog naast je lag te snurken en er nog zoveel bomen omgezaagd hadden mogen worden…..
   Warme groetjes van mij voor jou.

 3. Bomma zegt:

  Haha, snurk jij dus ook? Wel, ben ik nu blij dat ik niet de enige ben. Mijn schat grommelt ’s ochtend al wel eens dat ik niet zo hoef te snurken maar wanneer ik hem dan vraag om me even wakker te maken krijg ik als antwoord “en jij dan de rest van de nacht liggen woelen zeker?”. Dan nog liever je gesnurk want als je gaat liggen woelen is mijn nachtrust ook om zeep. Wie zou er dan het hardst snurken vraag ik mij dan stillekes af. Warme knuffel.

  • gewoonhiltje zegt:

   Ja Bomma ik snurk dus ook en vind het vreselijk. Maar nu jij ook snurkt, en blijkt, nog meer vrouwen ben ik ook blij dat ik niet de enige ben 🙂
   Erg leuk je reactie. En als jij slaapt en snurkt kom je er nooit achter of jouw schat harder snurkt dan jij, hihi. Warme knuffel terug.

 4. Prachtig weer. Ik snurk ook hoor 🙂 een van de katten maakt me soms wakker met haar pootje tegen mijn gezicht als ik het doe.Geen idee of ik het vaak doe en ik word er zelf gelukkig niet wakker van. De buren klagen nog niet.

  • gewoonhiltje zegt:

   Je hoeft maar even aangeraakt worden en het is (voor even) over. Lief zo’n kattenpootje en grappig! Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Haha de buren heb ik er ook nog niet over gehoord, stel je voor! Dankjewel voor je leuke reactie Annette 🙂

 5. Jos zegt:

  Ook al vind je het zelf misschien vervelend dinnetje dat je soms een beetje snurkt, het is voor mij het beste teken dat je goed slaapt en daar ben ik dan telkens blij mee.
  Leuk verhaal en grappig plaatje 😁 xxx

  • gewoonhiltje zegt:

   Ik wist dat je zo zou gaan reageren en extra lief doordat jij er zelf ooit wakker van ligt terwijl ik lekker slaap. Geef me maar een zetje dan stopt het vanzelf 😉 Dank voor je lieve reactie XX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s